Ultrazvukové tloušťkoměry Tloušťkoměry povlaků Měřicí přístroje DeFelsko Teploměry Bezdotykové teploměry Ruční Stacionární Vlhkoměry Měření elektrických veličin Měření otáček Laserové dálkoměry Alkohol testery Detektory únavy

Bezdotykový teploměr FoodPro

Praktický bezdotykový teploměr speciálně navržený pro měření teploty v potravinářství. Přístroj umožňuje rychlé a snadné skenování povrchové teploty potravin bez nebezpečí jejich kontaminace a okamžité zjišťování riskantních teplot dle HACCP. Výsledek nejen zobrazuje v číselné podobě na displeji, ale pro rychlou orientaci dává signál pomocí buď zelené LED, pokud je měřená teplota v bezpečných mezích, nebo červené LED, pokud je naměřená teplota v nebezpečném pásmu. Představuje tak velmi vhodný doplněk ke kontaktnímu (obvykle vpichovému) teploměru, užívanému prakticky ve všech potravinářských provozech.

FoodPro - Podrobný popis

Měřicí rozsah-30 ÷ + 200 °C
Rozlišení0,2 °C
Přesnost
(platí při jmenovité okolní teplotě
23 °C ± 2 °C a teplotně stabilizovaném přístroji)
0 ÷ 65 °C: ± 1 °C
pod 0 °C: ± 1 °C ± 0,1 °C / 1 °C
nad 65 °C: ± 1,5 % měřené hodnoty
Reprodukovatelnostv rámci rozsahu přesnosti přístroje
Poměr vzdálenost/plocha D : S2,5 : 1 @ 90 % energie, typicky
Doporučená pracovní vzdálenost25 ÷ 250 mm
Emisivitapřednastavená pro měření v potravinářství
Doba odezvy
< 500 ms
Spektrální citlivost8 ÷ 14 µm
Minimální velikost cíle12 mm
Vyosení cíle13 mm
Zdroj pro osvětlení cíleLED s vysokým jasem
Pracovní teplota0 ÷ 50 °C
Skladovací teplota-20 °C ÷ 60 °C
KrytíIP 54 (ručně omyvatelné, ne proti ponoření)
Napájeníbaterie AA alkalická (součást dodávky)
Životnost bateriemin. 10 hodin při teplotě 23 °C
Rozměry150 x 30 x 50 mm
Hmotnost100 g (s baterií)
Cena 3.300,- Kč (bez DPH)

Další vlastnosti

Zaměřovací osvětlovací systém

Teploměr FoodPro používá unikátní zaměřovací systém, který přesně osvětluje a označuje měřenou plochu.

Pro nejlepší výsledky by pracovní vzdálenost pro skenování teploty měla být mezi 25 až 250 mm od měřené plochy.

Kontrola HACCP

Pro zjišťování nebezpečných podmínek stavu potravin jsou navrženy systémy sledování kritických bodů (HACCP - Hazard Analysis Critical Control Points). Národními orgány jsou doporučeny směrnice a předpisy HACCP pro pracovníky a organizace v potravinářství, které mají pomoci zjišťovat tyto nebezpečné podmínky. Systémy HACCP zahrnují teploty, při kterých by výrobky měly být skladovány, vařeny nebo chlazeny, stejně jako doby, po které by potravinářské výrobky měly zůstat na těchto teplotách.

Teploměr FoodPro je vybaven funkcí pro snadnou a rychlou kontrolu teplotních podmínek dle HACCP. Pomocí ní teploměr ihned ukáže teplotu měřeného místa vzhledem k nebezpečné zóně dle HACCP.

Zelený indikátor indikuje bezpečné udržovací teploty - horkou nebo chladnou


Červený indikátor indikuje potenciálně nebezpečné teploty potravin


Teploměr je vybaven displejem, který umožňuje snadný odečet okamžité teploty.

Obsah dodávky

Kompletní ceník bezdotykových teploměrů

Copyright © 2009 - 2016 Ing. Miloš Hušek - QTEST. Všechna práva vyhrazena.